съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Една година лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим е присъдата, която получи 42-годишна старозагорка заради разпространение на наркотици. Окръжен съд – Стара Загора одобри споразумението, сключено между нея, Окръжна прокуратура – Стара Загора и защитника й.
 
В края на ноември миналата година в къщата на жената в старозагорския квартал „Лозенец” е открито, с цел разпространение високорисково наркотично вещество-метамфетамин, разпределено в 30 броя пакетчета. Наказанието глоба, което законът предвижда наред с наказанието „лишаване от свобода”,  не й беше наложено.
 
Към момента на одобряване на споразумението обвиняемата е неосъждана, но с мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, водено за същата престъпна дейност.  
 
Жената декларира пред съда, че е подписала доброволно споразумението, съгласна е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.
 
Средствата, които са придобити  чрез престъплението и открити в обитаваното от нея жилище на обща стойност 1740 лева, да се отнемат в полза на държавата, реши още съдът.
 
Одобреното споразумение има последици на влязла в сила присъда.