събрание
събрание / ПП ГЕРБ
Битката за местните избори в Стара Загора ще бъде за един добър екип в общинска администрация и за експертен Общински съвет, които ще работят за развитието на града ни. Това е мнението на областния координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов.

Адвокати, лекари, представители на културните среди и общественици са сред номинираните от партията за бъдещия местен парламент. Предложени са над 60 имена, като близо половината от тях са на хора, които не са били част от състава на досегашния Общински съвет. Те вече са се доказали като професионалисти, които ще работят в името на обществения интерес, поясни Йорданов.

Сред новите имена са тези на Бояна Танева от младежката структура на ГЕРБ, Петър Манов, Антония Димова, Десислава Нанева. Номинирани са и заместник-кметовете от екипа на Живко Тодоров Йордан Николов и Иванка Сотирова.

Със СДС са водени разговори за включване на техни представители в листата,  готови са с предложения, но този въпрос тепърва ще се обсъжда, обясни областният координатор на ГЕРБ.

По време на Общинското събрание на местната структура на партията бяха издигнати 15 кандидатури за кметове на кметства.

До 10 август е срокът, до който във всички 11 общини от Старозагорска област трябва да бъдат направени номинации за кметове и общински съветници. След събрание в Мъглиж е издигната отново кандидатурата на Господин Господинов за кмет на общината, а в Раднево на д-р Теньо Тенев.

Окончателното решение за кандидатите ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.