/ Заедно в час
Как успешно да привлечем и задържим учениците от област Стара Загора в училище и какви добри практики има вече в тази посока, е темата на форум, организиран от РУО Стара Загора и участници и възпитаници на програмата на “Заедно в час”. Той ще се проведе на 27 март, от 13:00 часа в ОУ “Георги Райчев” в Стара Загора. 

Гости от три европейски държави посреща Езиковата гимназия

“Заедно в час” е организация, която търси, подбира, обучава и подкрепя хора от различни професионални сфери, които искат да работят като учители за период от най-малко две години и да станат дългосрочни поддръжници на каузата за качествено образование в България. Учителите от програмата на “Заедно в час” работят в различни региони, сред които и Стара Загора.

Целта на форума е да даде пространство за обмен на работещи практики между директори, учители, държавни и общински институции, бизнес и НПО сектор. И по този начин да работи за това още повече деца да посещават редовно училище и да учат с интерес. 86 училища споделиха такива практики в предварително проучване, а 15 от тях ще водят работилници и кръгли маси за участниците във форума.

Дискутират качественото образование на национална среща (СНИМКИ)

На 28 март от 18:30 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески", "Заедно в час" организира информационна среща, на която ще представи програмата си за професионално и лидерско развитие.Част от въпросите, които ще бъдат обсъдени на срещата, са какво означава да работиш за значима кауза като образованието, как преподаването на ученици развива личностните умения на учителя и какви възможности предлага програмата на фондация “Заедно в час”. 

Събитието е със свободен вход и предварителна регистрация на http://bit.ly/2W5yFOt