/ Община Стара Загора
Това, което видяхме вчера при посещението на образователни обекти в Стара Загора, е доказателство, че в България може да има различно и качествено образование, стига да има желание.

Експерти по образование се събират в Стара Загора

Това отбеляза Силвия Георгиева, изпълнителен директор на  НСОРБ по време на шестата национална среща на общинските експерти по образование. Домакин на форума е Стара Загора от 20 до 22 март. 

Сдружението работи върху създаването на Национален фонд за подкрепа на общинските политики за преодоляване на демографската криза, работи се и по създаването на Стратегия за ранно детско развитие и Наредба за физическата среда в детските институции, стана ясно още на форума.

среща
община Стара Загора

Днес срещата продължава с пленарна сесия „Качествено образование за всяко дете-актуалните приоритети“, в която лектори са Деница Сачева, зам.-министър на образованието и науката, Лилия Христова, председател на Комисията по образование в НСОРБ, Детелина Игнатова от Агенцията за социално подпомагане и Петър Ганев от Института по пазарна икономика.

Министър Вълчев: Най-важната ни битка е за добри учители

В дискусионния форум след  това ще се обсъжда финансирането на общинското образование, проект „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ и финансирането на извънкласните дейности.

среща
община Стара Загора

В петък ще се дискутира професионалното образование и обучение: политики и практики за ориентиране към потребностите на пазара на труда и икономиката: прием, учебно съдържание, реализация на завършващите, Приобщаващо образование: политики и практики в подкрепа личностното развитие на децата и учениците.Участниците в национална среща ще присъстват и на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, организирано от ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров“.

среща
община Стара Загора

Вчера участниците в националната образователна среща посетиха Основно училище „Кирил Христов“, Детска градина №10 „Светлина“ и Международния младежки център.