/ Thinkstock/Getty Images
25-годишен мъж остава за постоянно в ареста и е привлечен като обвиняем за блудство. Задържаният е осъждан, а престъплението, за което е привлечен като обвиняем се наказва с лишаване от свобода от две до осем години. По отношение на опита за изнасилване срещу обвиняемия се води друго досъдебно производство.

От две до осем години затвор грозят мъж за блудство

На 18 януари в района на кооперативния пазар в областния град мъжът нападнал жена и се опитал да я изнасили. След като не успял, той избягал от местопрестъплението и се насочил към района на жп гарата. Там обвиняемият срещнал 17-годишно момиче, заплашил я с нож и я принудил да осъществи с него орален сексуален акт. Мъжът избягал и се укривал от органите на полицията. В края на месец януари бил установен и задържан, след което и привлечен към наказателна отговорност

Съдят мъж, блудствал многократно с малолетни момичета

Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжът е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо мъжа мярка „задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.