/ Снимка: Дарик, архив
Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд за наказание от 4 години лишаване от свобода спрямо 51- годишен мъж. Той е признат за виновен от Старозагорския окръжен съд в извършване на грабеж и опит за блудство с 27-годишна жена.

От две до осем години затвор грозят мъж за блудство

В началото на септември миналата година той проследил пострадалата късно през нощта в Чирпан. Издебнал момент, в който нямало никой, хванал я за косата, опрял нож в тялото й, като я  заплашил, че ще я “наръга“, ако вика. След това се опитал да блудства с нея, но жената се развикала и хора се притекли на помощ.

Обвиниха мъж, изнасилил 17-годишно момче

Според върховните магистрати, жалбата на подсъдимия за намаляване на наказанието е неоснователна. Пред Окръжния съд в Стара Загора  той е признал фактите от обвинителния акт и делото се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие.Това означава, че след като се е признал за виновен, той е направил доброволен отказ от гаранциите, които дава състезателния процес.

Съдят мъж, блудствал многократно с малолетни момичета

Мъжът получил наказание от 3 години лишаване от свобода за грабежа и 4 години за опита за блудство. Съдът му е наложил едно общо най-тежко наказание от 4 години, което подсъдимият ще излежава при първоначален общ режим. Решението е окончателно.