/ Държавна опера Стара Загора
Сумата от 247 000 евро е непосилна за семейството на момиченцето!
Детска градина „Светлина“ и Опера Стара Загора заедно в кампанията „Живот за Сияна!“
 
На 8 октомври от 17:30 часа в двора на градината започва благотворителното представление на мюзикъла „Макс и Мориц“ на Държавна опера-Стара Загора.
 
Средствата от билети за спектакъла ще са в полза на националната кампания „Живот за Сияна!“. Всеки родител /цена на билета 6 лв./ може да доведе своето дете /цена на билета 4 лв./ и да се радват заедно на жизнерадостния сюжет, запомнящи се мелодии и да преживяват безбройните приключения на палавниците Макс и Мориц.
 
Детска градина „Светлина“ не за първи път организира благотворителни акции, но за първи път покани за свой съучастник в благородното дело своя верен приятел – Държавна опера-Стара Загора.
 
През януари тази година малката Сияна започва да се оплаква от болки в корема. Проведеният КАТ на корем показва тумор на левия бъбрек с разсейки в тазовата област и белите дробове.
 
Детето е наблюдавано и лекувано в болница „Царица Йоанна“ (детска онкохематология) и Пирогов (детска урология). Приложени са 6 курса химиотерапия за високорискови бъбречни тумори и през юни месец е оперирано за отстраняване на левия бъбрек.
 
Резултатите от хистологията показват, че се касае за тумор на Вилмс. Започва нов курс химиотерапия, но скоро става ясно, че на мястото на отстранения бъбрек има нов тумор.

Родителите решават да направят консултация в Израел, където след повторен анализ на хистологичен материал, им предлагат оферта за 3-месечно лечение с нов курс химиотерапия, лъчетерапия и костно-мозъчна трансплантация на стойност 273 670 евро.
 
"Съдбата е решила да ни изправи пред огромно изпитание – риск за живота на детето ни. Поради агресивността на рака и усложненията, през които Сияна минава докато се лекува, се налага СПЕШНО да търсим помощ за животоспасяващото лечение на силното ни момиченце в Израел! Най-голямата болка в живота на една майка е детето ѝ да не е добре и да има спешна нужда от подкрепа! Сумата е огромна за нас, немислимо е да се справим сами!"
 
Заедно с разходите за път и престой, необходимата сума е около 300 000 евро. В други платформи до момента са набрани 53 000 евро. Необходими са още 247 000 евро!
 
Да помогнем на Сияна да върне усмивката си!
 
Заповядайте на благотворителното събитие на Детска градина „Светлина“ и Държавна опера-Стара Загора, което ще се проведе в двора на градината!