Пролетно почистване на парковете "Бедечка" и "Загорка"
Пролетно почистване на парковете "Бедечка" и "Загорка" / Dariknews.bg,архив
Община Стара Загора отново е част от кампанията „Да изчистим България заедно“
На 14 и 15 септември достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“ в землището на село Ракитница ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на инициативата „Да изчистим България заедно“ отпадъци, включително и за частни транспортни средства.
 
През този период желаещите граждани могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели - шкафове, гардероби, легла, вкл. матраци, дивани, фотьойли и други.) в Центъра за рециклиране на Регионалния център за управление на отпадъците в Ракитница.
 
По време на кампанията операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно.
 
За поредна година Община Стара Загора се включва активно в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно”. Осигурени са 5 хил. броя полиетиленови чували и 2 хил. чифта ръкавици за еднократна употреба. Материалите за почистване ще бъдат предоставени на желаещите граждани, чрез административните бюра на Община Стара Загора, по райони в рамките на работното време до 13 септември, от 8:30 часа до 17:30 часа, а на 14 септември (събота) – до 12.30 часа.
 
В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани. Предвидени за почистване в общината са междублокови пространства, детски и спортни площадки, паркове и градини. Служителите на администрацията и тази година ще се включат в инициативата. Те ще допринесат за чистотата на парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото), както и пространството около Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“. 
 
След почистването събраните чували трябва да бъдат изнесени в близост до налични съдове за отпадъци. Община Стара Загора е създала организация за своевременното им извозване чрез екипи на ДЗЗД „Грийн Партнърс – БКС“.
 
Телефони на Административните бюра:
АБ "Център" - 0885549332
АБ "Изток" - 0885549350
АБ "Запад"- 0885549390
АБ "Кольо Ганчев" - 0885549320
АБ "Железник" - 0882251106
АБ "Зора" - 0887222673
 
Лицето за контакт за желаещите да се включат в кампанията институции е ръководителят на Звено „Чистота“ на Община Стара Загора  – 0885 45 65 53.