/ Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства
Талантливият фоторепортер и портретист Денис Бучел, индивидуален член на FIAP, гостува с изложбата си „Mirrored“ в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък от 18-и януари. Експозицията идва в Града на розите  веднага, след като бе видяна от публиката в Бургас. Премиерата е през 2016 г. в София.

Интересна година за културата в Казанлък

Бучел
се занимава с фотография от 2007 г. Родом е от Кишинев, Молдова. Живее и работи в София. Първата му самостоятелна изява е през 2014 г. - "Кучешки живот", благотворителна изложба в помощ на Animal Rescue, София. Тогава авторът печели трето място в Dog  Photographer of  the  year, а две години по-късно - и третото място от „Благотворителността през обектива“, грантов проект "Кучешко сърце".

Последните успешни изяви на Денис Бучел през миналата 2018-а, са първото място от „Водата, извор на нашия живот“, влизането във финала на  The Miami Street Photography Festival  и призовото  място в Phos BUCHAREST, Street Photography, winner.

Казанлък спечели нови приятели в Германия (СНИМКИ)

Изложбата, която сега ще види и публиката на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, е своеобразна стрийт  фотография – снимки на хора, пътуващи в градския транспорт. Идеята за подбора идва постепенно в годините, първата снимка е от 2008-а.  

С натрупването на опит в репортажа, Денис Бучел снима с търпение,  готово да дочака истинския фотографски портрет, открит в момента на пределна честност, когато хората неволно свалят своите маски. В същото време, той снима с убеждението, че най-добрата снимка винаги става случайно.