Ден на отворените врати в офиса на ПП Република БГ
Ден на отворените врати в офиса на ПП Република БГ / netinfo

ПП „Република БГ" отменя официалното закриване на предизборната си кампания заради трагедията във фабриката за взривни вещества и боеприпаси в село Горни Лом, община Чупрене, Видинско.

В 12:00 часа в офиса на партията в Стара Загора, на ул. Св. Княз Борис № 63, започва Ден на отворените врати. Водачът на листата в 27 МИР доц. Аделина Миланова ще представи основните акценти и приоритети в програмата на „Република БГ".

Според партията очакванията и исканията на гражданите не могат да намерят институционален израз, тъй като държавата не е поставена в служба на обществото като цяло. Решението е да има регистрационен режим на партиите, премахване на сложните и скъпоструващи процедури, които облагодетелстват статуквото, както и ограничаване на субсидията за партии до лимитирани административни и комуникационни разходи и само в предизборен период.

В сферата на социалната политика, представителите на „Република БГ" са категорични, че трябва да има законово дефиниране на ограничеността на правата и задълженията на държавата. Държавата не може да има цел или да създава очаквания за решаване на всички въпроси на социалната сфера. Трябва да има пенсионна реформа, която да се приема като справедлива и изпълнима.Социалните помощи да са насочени към придобиване на квалификация и ре-интеграция на свободния пазар на труда.

Образователната реформа да се разглежда като част от програмите за социална помощ. Образованието не е изведено като приоритет в политическия дневен ред, смятат още от партията. Те са на мнение, че трябва да има широк обществен дебат за реформата в образованието - за определяне на нейните проблеми, цели и предлагане и тестиране на решения и осигуряване на нейното широко обществено одобрение.

Друг акцент в програмата на ПП „Република БГ" е липсата на политическа воля за осигуряване на условия за структурна реформа на икономиката
В тази сфера трябва да се премахнат условията за образуване на монополно положение под явна или прикрита форма и да се създадат условия за структурна реформа на икономиката.

Недопустима е намесата в независимостта на съдебната власт и опити за подчиняването й на политически интереси, категорични са от партията. Те посочват като проблем и липсата на дефинирани и общоприети цели на системата на здравеопазване, акцентът е поставен върху лечението, а не върху осигуряване условия за здравословен и пълноценен живот.

ПП „Република БГ" е №25 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!