Демократична Стара Загора застава зад Руканов
Демократична Стара Загора застава зад Руканов / DarikNews.bg, архив

Съгласно Правилника за организация на Общинския съвет и Закона за местното управление и местната администрация правомощията на председателя на Общинския съвет могат да бъдат прекратени предсрочно при подаване на оставка, трайна невъзможност или системно неизпълнение на задълженията като председател за повече от три месеца с решение на Общинския съвет. Правилата припомни председателят на групата на Демократична Стара Загора Румен Димитров.

„Съгласно правилника и закона не виждам никакви сериозни мотиви за исканата оставка на председателя на Общинския съвет Тенчо Руканов.Още повече - предстои приемане на бюджета и едно такова извънредно заседание само би повишило напрежението", коментира Румен Димитров и допълни, че работата на Общинския съвет е да се грижи за интересите на града, а не да се занимава със скандали.

„Представителите на Синята коалиция в общинския съвет ще гласуват против исканата оставка на Тенчо Руканов", заяви категорично областният председател на СДС Любка Иванова.Тя поясни,че до момента не е ясна единствено позицията на Методи Пенчев.

Извънредната сесия, на която ще бъде гласувана исканата оставка на Тенчо Руканов, ще се проведе утре от 9 часа.