ваканция
ваканция / netinfo
Проявата е част от дейностите на Ваканция 2017 на МКБППМН
Деца ще се срещнат в понеделник от 10 часа в Старозагорската митрополия с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Всички, които искат да участват могат да заявят това със съгласие на родител, всеки делничен ден в офиса на МКБППМН на бул. „Цар Симеон Велики“ № 102, ет.1 или на телефон 042/605-516 между 16:00 и 17:00.
 
Срещата с митрополита е част от дейностите, включени в тазгодишната ваканционна програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Мотото на Ваканция 2017 е „Ние децата, заедно на ход в най-добрия град“.
 
За осма поредна година МКБППМН е организатор на лятна превантивна програма. Обществените възпитатели, членовете на Местната комисия, заедно с институции, организации, спортни клубове, центрове, партниращи в работата са предложили 20 дейности в дните понеделник, сряда и петък от 10:00 за всички деца на възраст от 8 до 18 години.
 
С интерактивно обучение от Младежката структура на БЧК на тема „Здравословен начин на живот – хранене и спорт“ бяха продължени първите две инициативи на програмата – арт терапия „С дъх на лято“ с Дора Балти и подвижните и ролеви игри „Щафетата на приятелството“.
 
 Дейностите се извършват със съдействието на община Стара Загора, а партньори на програмата са ОДМВР, гр. Стара Загора, РУО, гр. Стара Загора, РЗИ, гр. Стара Загора, ПИЦ по зависимости, БЧК, гр. Стара Загора, Международен младежки център за работа с деца и младежи в риск, Държавен куклен театър, сдружение „Свят без граници“ и други.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/