Деца посетиха Спешния център
Деца посетиха Спешния център / DarikNews.bg

За колко време пристигат екипите на Центъра за спешна медицинска помощ, каква е нужната информация при обаждане на тел. 112 и как се наказват нарушителите, подали фалшиви сигнали. Отговори на тези въпроси получиха близо 20 деца, които са част от ваканционните занимания, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Учениците посетиха ЦСМП, където завеждащият Спешен център - д-р Тодор Иванов и главната медицинска сестра - Светла Иванова обясниха партньорството между Спешната помощ и телефон 112. Децата имаха възможност да посетят приемната, в която се получават обажданията, както и да присъстват на един от подадените сигнали за гр. Казанлък.

Бадминтон, волейбол, открито четене, рисунки на асфалт, арт ателиета, презентации и ролева игра на тема „Заедно срещу насилието над животни" са част от заниманията, в които старозагорчетата са се включили до този момент.

Заниманията са част от програмата „ВАКАНЦИЯ 2015" на МКБППМН. Това е една от мерките за повишаване на сигурността на децата и превенция на противоправното поведение на малолетните и непълнолетните през лятото. От 22 юни до 1 август екипът на комисията мобилизира творческа мисъл, идеи и усилия да даде шанс за всяко дете на възраст от 8 до 18 години според неговите интереси да се включи в интерактивни обучения и игри, кинолектории, демонстрации, спорт и много забавления. Приоритетна цел на организаторите е младите хора да се учат да общуват пълноценно, да бъдат спонтанни, да овладяват гнева, да са толерантни, неагресивни, честни, да влагат душа в нещата, които правят и да се чувстват удовлетворени. Участниците творят, усъвършенстват уменията си и намират приятели.

Деца посетиха Спешния център
netinfo

От МКБППМН информират, че лятната програма се е превърнала в ежегодна традиция. Пилотната през 2010 г. е с 20 инициативи и едва 297 участници, а най-успешната, тази през 2014 г. - с 30 инициативи и 1224 участници. В заниманията се включват деца от 5 до 18 г., родители, доброволци и други.

Партньори на програмата са община Стара Загора, сдружение „Свят без граници", Превантивен информационен център, ЦСМП, БЧК, образователни институции, спортни клубове и други.

 

 

 

 

 

 

 

 

Програмата продължава в петък с посещение в ПГСАГ „Лубор Байер" на тема „Изкуството да си строител".