Чопов: новата директорка изнася лъжи и  клевети!
Чопов: новата директорка изнася лъжи и клевети! / ПРЕС ТВ

Лъжа, абсолютна клевата и невярна информация. Така бившият вече директор на общинския театър в Казанлък Атанас Чопов определи изнесената преди дни информация за неговите три трудови договора в театъра и договорите с фантоми от новия директор на театъра Диана Рамналиева.

В края на миналата седмица на брифинг назначената след конкурс нова театрална директорка оповести данни от НАП и НОИ, според които Атанас Чопов е имал три трудови договара към театъра, а други хора, които отдавана не работят в него имат също  договори.


Според Чопов, Рамналиева е цитирала справки, които обаче не са нито официален документ от НАП, нито има законово основание да го прави. За това той ще сигнализира Министерство на финансите и НАП, както и Прокуратурата за нанесена клевета и уронване на престижа.
Пред журналисти освободеният вече директор на театъра „ Любимир Кабакчиев" съобщи, че имал два трудови договора към театъра- единият като директор, с основна заплата от 680 лева и увеличена на 820 лева през 2010 година , съгласно кметска заповед и втори трудов договор, на 4 часа като актьор към театъра. По този втори договор Чопов не оповести конкретна сума, но уточни, че това възнаграждение се определя на база вътрешен правилник за формиране на работната заплата в театъра.
Според него цялата счетоводна система на театъра е видна за общината „ тъй като тя е контролиращият орган. Ако има обвинение от Рамналиева, за кражба и присвояване, то е индиректно и към кмета", допълни бившият директор на театъра в Казанлък и заяви, че „не е възможно театърът да скрие нещо".


Чопов коментира и изнесената информация за договорите с фантоми, които вече не работят в театъра. По думите му, всички тези договори са прекратени и за това са изпратени документи в НОИ и НАП. Има и върнати съответно протоколи. Той изрази недоумение как се изнасят лични даннни, за окето е нужно съответното разрешение. По думите му, новата шефка на театъра е цитирала документи от НОИ и НАП, при положение, че официална справка от НАП може да издаде директорът на агенцията в Пловдив.


През журналисти освободеинят директор представи и одитен доклад, направен на театъра за периода 2010-2011 година. В него нямало нищо от изнесеното в публичното пространство от новата директорка