/ Гергана Пейчева, Dariknews.bg
Цецка Цачева в Стара Загора
101086
Цецка Цачева в Стара Загора
  • Цецка Цачева в Стара Загора
"Моето убеждение е, че докато антикорупционната комисия и ВКП извършват проверка не е редно да изпълнявам функциите си на министър на правосъдието", коментира за първи път в Стара Загора Цецка Цачева новината за подадената оставка като министър в кабинета Борисов.

Премиерът в Брюксел: Цветанов да помисли откъде дойде тази атака точно сега (ВИДЕО)

Цачева припомни, че още вчера е сезирала институциите с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобития от нея апартамент. „Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, защото нямам никакви връзки с фирмата-продавач, нито може да става дума за злоупотреба с власт“. До момента, в който Парламентът трябва да гласува подадената оставка, Цачева ще бъде и в платен годишен отпуск.

Цачева поиска Цацаров и КПКОНПИ да проверят закупен от нея имот

„Оставката ми е личен акт, а във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Бойко Борисов и на правителството във времето на предизборната кампания. Считам, че решението ми е правилно, а то е споделено от министър-председателя“. Цачева посочи категорично, че върху решението й за оставка не е имало оказан натиск, а малко по-късно стана ясно, че премиерът е приел подадената оставка.

Започва пълна проверка на спорните имоти на властта (ОБЗОР)

Цецка Цачева е в Стара Загора за участие в Международна конференция на Зонта клуб - "Жените на Балканите в следващите 100". Темата на нейния доклад е "Домашното насилие -предизвикателства и добри практики".

На форума лектор бе и вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира темата така: "Оставката е индивидуален акт. Надявам се, че Цецка Цачева знае какво прави. Дали ще има и други оставки, ще видим".

Чуйте повече в звуковия файл: