дарение
дарение / Тракийски университет
Четвъртокурсничката Милица Иванова, специалност „Медицинска сестра“, дари на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора 30 предпазни шлема. Тя е един от доброволците от Медицински факултет при Тракийски университет, заявили при нужда да се включат в борбата с COVID-19.

„Все още не съм се включила на първа линия с медицинска помощ и в момента това е моят начин да помогна. Мисля, че всеки един човек е длъжен да помогне с каквото може, независимо дали сме в извънредно положение или не. Аз го почувствах като мой дълг към обществото и към моите колеги“, споделя Милица.

Медиците в Центъра за спешна медицинска помощ бяха изключително трогнати от жеста на младото момиче и споделиха, че нейният акт е знак, че бъдещите им колеги ще изпълняват със сърцето си Хипократовата клетва.

По думите на завеждащия ЦСМП-Стара Загора д-р Теодора Дражева, няма по-респектиращо от това човек да се сети сам за хората, които имат нужда и да дари. „Радвам се, че студентите от Тракийски университет са готови да помагат. Това ми дава спокойствие, че след нас остава нещо ценно.“

Благодарност към жеста на студентката отправи и ст.мед. сестра в центъра Елена Стефополу.