БСП стартира подготовката за допитването за президент в област Стара Загора
БСП стартира подготовката за допитването за президент в област Стара Загора / БСП Стара Загора

Депутатът Драгомир Стойнев, като член на Изпълнителното бюро на БСП и отговарящ за област Стара Загора, се срещна с 11-те председатели на общински партийни съвети. В срещата участваха и депутатът Георги Гьоков и председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски.

Стойнев представи правилата и методическите указания за провеждане на общопартийното допитване за участие в президентските избори. „За нас е изключително важно всеки член на БСП да си каже мнението. Надяваме се на активно участие на партийните структури по места. Социалистите трябва да знаят, че от тях зависи политиката ни", подчерта Стойнев. Те ще отговорят по какъв начин БСП да участва в изборите и с кои партии е допустимо да преговаря за издигането на общи кандидати в периода от 27 юни до 3 юли.

Гласуването ще се извършва по списъци за гласуване, изготвени спрямо състава на основните партийни организации към датата на провеждане на допитването. Отпечатаните бюлетини от Националния съвет ще се предадат на 11-те комисии по провеждане на допитването към съответните общински организации не по-късно от 22 юни, предстои определяне на бюра за гласуване и техния състав. За трудноподвижните лица, желаещи да се включат в допитването, комисиите създават подвижни избирателни кутии. Резултатите ще се обобщават в срок от 24 часа след получаване на протоколите, списъците и бюлетините.