Борисов
Борисов / netinfo
Конфронтацията да спре, а политиците да мерят повече думите си. За това призова премиерът Бойко Борисов в Стара Загора по повод скандала с министър Боил Банов. Борисов присъства на откриването на ремонтирания мост, който свърза града с връзката за автомагистрала „Тракия“, а по-рано посети и ремонтирания парк „Аязмото“.

„Ако сегашната конфронтация не спре, тя ще пречи и на победителите в изборите, независимо кои са те. Моят призив по принцип към политиците е да си мерят повече думите. Аз не се вкарвам въобще в тази тема, защото хората очакват все нови и нови неща, които да ползват-училища, детски градини, инфраструктура, култура. На другите оставям да се заяждат и да правят компромати. Ние изборите сме ги правили в такава ситуация-плащат на 50 души - излизат,  викат, но нека покажат те какво са направили през годините“.

По-рано Борисов посети и ремонтирания парк Аязмото, където по думите му старозагорци били доволни от направеното там. „Нямаше нито един старозагорец по алеите там, който да каже, че не му харесва. Това, което сме поели като ангажимент, сме го изградили в пълния си обем - новия парк, 80 санирани блокове, училища. На другите оставам да критикуват, защото те няма какво да покажат, че са направили, а когато работиш, все ще ти намерят кусур“, каза премиерът.

Борисов
netinfo


Мостът над жп линията в областния град бе завършен за 270 дни.

„Знаете колко важен бе обектът за старозагорци. Досега беше трилентов, сега е с четири ленти, което ще облекчи трафика. Направени са две кръгови кръстовища. Решен бе и тежък проблем - с наводняването по „Славянски“. Сега  е подменена  канализацията  и там няма да се събира вода, както досега. За пешеходците е  осигурено сигурно преминаване, ще има и велоалея.

Има малки довършителни дейности, но беше важно мостът да бъде пуснат в движение, защото хората се измъчиха достатъчно като заобикаляха през Индустриална зона и по околовръстния път. Бус лентите бяха премахнати, защото хората не бяха съгласни с тях“, обясни кметът Живко Тодоров.

магистрала Стара Загора
БГНЕС


Трасето е с обща дължина 550 метра. Изпълнител на обекта е „Трейс Груп Холд“ АД, София.