Ивайло Иванов в Стара Загора
Ивайло Иванов в Стара Загора / Dariknews.bg
Борбата с битовата престъпност да бъде приоритет за областните дирекции на полицията, настоява главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Изискванията му към местните директори е да съставят карта на населените места, които обслужват, да посочат има ли и какво е полицейското присъствие там, както и да подготвят статистика с регистрираните престъпления. Картата ще ни даде ясна представа за местата, които остават без постоянно полицейско присъствие, за да можем да вземем мерки за тяхното обезпечаване, посочи гл. секретар на МВР в Стара Загора.

Той присъства на годишния отчет-анализ на ОД МВР Стара Загора и по думите му, показателите на дирекцията за изминалата година са над средните за страната. Въпреки минималното намаление на разкриваемостта се отчита и намаление на регистрираните престъпления. Положителни оценки за работата на дирекцията  дали представителите на местната и съдебната власт.

В Стара Загора главният секретар на МВР за пореден път призова хората да не се предоверяват на телефонните измамници. „Това е трудно за разкриване престъпление. В голяма част от областните дирекции има специализирани структурни звена, които се занимават само с този вид престъпления и се надявам в близко бъдеще да има още по-високи резултати“, коментира Ивайло Иванов.

До три месеца Стара Загора ще разполага с нови 15 патрулни автомобила за Охранителна полиция, съобщи зам.-директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Тодор Гребенаров. Колите са закупени и в момента се оборудват.

За основните магистрали и главни пътища в страната има идея да бъдат закупени високоскоростни немаркирани автомобили. Чрез Фонда за безопасност на движението ще бъдат закупени допълнителни патрулки за „Пътна полиция“ и 54 камери за контрол на скоростта.