/ Община Стара Загора
За 15-ти път на Старозагорските бани ще се проведе Националният тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. 

В него ще участват хиляди любители на българския бит и култура, които ще представят чрез песни и танци богатото фолклорно наследство от различни краища на България.

Публиката ще се наслади на участници от 20 области от над 70 общини в страната на 28 и на 29 август.

Тракийско дружество "Странджа" със силно представяне на събора "Богородична стъпка"

Организатори на събора са Община Стара Загора, Съюз на Тракийските дружества в България  Тракийско дружество „Одринска епопея“ Стара Загора, кметството на Старозагорските бани, Общество за фолклор, Народно читалище „Христо Ботев 1952“ Старозагорски бани.

Участниците ще се изявяват на две сцени, началото на програмата е в 9:00 часа на 28 август (събота), а официалното откриване на събора е два часа по-късно. В 19.00 часа на първа сцена започва концерт на Берковската духова музика и Общинския фолклорен ансамбъл „Загоре“, а от 21.00 часа зрителите ще съпреживеят мистичната магия на огнения нестинарски танц.

Освен богата конкурсна програма организаторите са предвидили и съпътстващи прояви-повече от 15 детски къта, творчески ателиета и работилнички. В тях участниците ще имат възможност да творят хартиени пеперуди и шарени цветя, да нарисуват с пясък фантазиите си, да изработват грънци, да оцветяват глинени съдове и др.

Селският двор "Добра среща“ ще бъде пъстра махала, където ще бъдат представяни обреди и обичаи, кулинарни демонстрации, вкусни дегустации, изложби и др.

На традиционната улица на занаятите ще се предлагат ръчно изработени предмети.
община Стара Загора