/ Община Стара Загора
Стара Загора ще бъде домакин на петнадесетото издание на Националния тракийски фолклорен събор  „Богородична стъпка“, който ще се проведе на 28 и 29 август на Старозагорските бани.

Богородична стъпка
Община Стара Загора


Целта му е да съхрани и обогати музикално-песенното и танцово народно творчество, както и да даде възможност за общуване на изпълнители от всички фолклорни области на България.

Богородична стъпка
Община Стара Загора


Отличната организация, богатата културна  програма и атрактивните съпътстващи прояви  на форума, насочени към малки  и големи, успяха да го превърнат в едно от най-очакваните и престижни събития, което дава сцена за изява на таланта на певци, инструменталисти и танцьори от всички краища на България. 

Богородична стъпка
Община Стара Загора


В събора могат да участват: певчески и инструментални групи, изпълняващи изворен фолклор, фолклорни танцови групи и ансамбли, клубове представящи изворен фолклор и индивидуални изпълнители на народно творчество. Нов акцент в настоящото XV издание е създаването на специална сцена за участие  на детски фолклорни, танцови, инструментални и певчески колективи.

храм в местността Богородична стъпка
Старозагорска Митрополия