акция
акция / netinfo
Близо 5 тона безакцизен тютюн откриха при специализирана полицейска операция, проведена на територията на Мъглиж, Казанлък и Павел баня. Нанесената щета на бюджета от престъпната дейност на лицата е за около 3 млн лева, а дължимият акциз е за 300 хиляди лева. Повече от половината тютюн бил в търговски разфасовки.
 
Заловени са деветима души, сред които и три жени. Един мъж и жените са задържани за 72 часа и Районен съд-Стара Загора гледа исканата мярка за неотклонение срещу тях „задържане под стража”. Останалите петима са с мярка „парична гаранция”. Разпитани са седем свидетели, направени са и признания на част от обвиняемите лица. За тях е установено, че до момента не са осъждани, част от тях са жители на Старозагорска област.
 
Наказанието, което се предвижда от Закона, е лишаване от свобода за срок от 2 до 8 години.
 
Разбиха нова наркогрупировка в Слънчев бряг

Към момента все още не може да се твърди, че заловените са престъпна група, изяснява се дали това е обикновено съучастие или определена форма на организираност.
 
Полицаи иззеха ракия и цигари без бандерол във Видин

Акцията е проведена на два етапа, след подаден сигнал. От помещения са иззети 1300 кг нарязан тютюн, готов за транспортиране на територията на цялата страна. Открити са още 1500 кг като заготовка, машини, везни, скачени съдове. Тази сутрин, при опит да бъде задържан, единият от разпространителите на безакцизната стока, блъска колата си в полицейската патрулка. В автомобила на мъжа са намерени около 200 кг акцизен тютюн, пакетиран в разфосавоки по 1 кг и около 1,5 тона друг тютюн, готов за рязане и пакетиране. Иззети са още машини, компютри, флаш-памети.