/ DarikNews.bg, архив
Безплатни тренировки по футбол за деца от 2 до 4 клас, момчета и момичета, организират община Стара Загора и Българския футболен съюз.

Тренировките ще започнат на 16 март и ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18:00 до 19:00 часа на изкуствения терен до "Централна поща".

Заниманията ще се водят от треньора Веселин Пенев, който има 17-годишен опит в професионалния футбол. Юноша е на ПФК „Берое“ Стара Загора и с мъжкия отбор на зелено- белите е носител на  Купа и Суперкупа на България.

Всички желаещи могат да се запишат онлайн на  https://haidedaritame.com/

Крайният срок за записване е до 31 март. „Безплатни тренировки“ съдържа 6 теми, а всяка тренировка ще е с продължителност 60 мин., а цялата програма ще продължи 3 месеца.

„Децата и младежите са групата от населението, към която са съсредоточени най-много Стара Загора е град, който има традиции в развитието на спорта, както и в развитието на
футбола. Ръководството на Община Стара Загора работи, за да подобри спортната инфраструктура, нарастват и инвестициите, които намират подкрепа от Министерството на младежта и спорта, както и от различни неправителствени организации, посочи ресорният зам.-кмет Красимира Чахова.

Програмата на БФС „Хайде да ритаме“ има за цел да насърчи спорта, дисциплината и здравословният начин на живот.