/ Снимка: Дарик, архив
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Старозагорския окръжен съд, с което е взета  мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж, обвинен, че заедно още двама души е извършил убийство на баща и син.

Жена и мъж са привлечени като обвиняеми за убийството в Паничерево

Престъплението стана на 21 срещу 22 октомври 2017 година в село Паничерево. На телефон 112 постъпва сигнал за масово сбиване пред заведение в селото, а по-късно вечерта в Районното управление в Казанлък е получен и сигнал, че вследствие на побоя в Центъра за спешна медицинска помощ в Гурково са приети четирима пострадали от побоя.

Двама от тях били мъртви-баща и син, а другите с тежки прободни и порезни рани. 
Сбиването възникнало между две групи от ромски произход – едната от село Паничерево, а другата от град Нова Загора.

В побоя участвали около 30 души.На 23 октомври Окръжна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняеми Ангел С. И Виолета А., които в съучастие помежду си умишлено са умъртвили 23-годишния николаевец и 39-годишния му баща.


Апелативните магистрати смятат, че от събраните до момента доказателства по делото може да се приеме, че подсъдимият е съпричастен към престъплението, в което е обвинен.

Съдът приема, че има опасност мъжът да извърши друго престъпление предвид факта, че спрямо него има допусната европейска заповед за арест от прокуратурата в град Вебер, Германия.

Там той е обвинен в задържане на заложник, изнасилване, принуждаване към проституция чрез използване на насилие и сводничество. Изпълнението на европейската заповед за арест е отложено до приключване на наказателното дело срещу М.С. за  убийството в България. Едва след това подсъдимият ще бъде екстрадиран в Германия, където ще бъде съден по другите обвинения.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.