коледни подаръци
коледни подаръци / ThinkStock/Getty Images
За седма поредна година сдружение „Бъдеще за децата“ ще обедини казанлъчани под мотото „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!”.
 
До 16-ти декември, вълшебните елхи на Акция Дядо Коледа са вече по местата си. На тях са закачени историите на над 180 деца с информация за тях и семействата им и евентуален подарък, за който си мечтае детето. Всяка история има номер, който ще помогне подаръка да стигне до конкретното дете. Няма лични данни, с оглед запазване самоличността на децата и близките им.
 
И тази година, коледните дръвчета са разположени в Инфо-център Казанлък на ул. „Искра“ 4; магазин „Вимакс“ – гр. Казанлък и Арсенал Ад, Завод 6, Цех 120. Към инициативата се присъединяват и служителите на Хотел Севтополис Медикал & СПА в град Павел Баня, които ще си изберат история на дете в риск.
 
#АкцияДядоКоледа
 
Ако искате  да се включите в големия отбор помощници на Дядо Коледа е необходимо да сторите следното:
Събудете Коледното си настроение и дух!
Изберете локация – Инфо-Център Казанлък на ул. „Искра“ 4; магазин „Вимакс“ гр. Казанлък; Арсенал АД, Завод 6, Цех 120
Вземете плик с историята на дете (и номера в него) от елхичката със себе си.
Прочетете историята на детето.
Купете подходящ подарък за детето.
Опаковайте подаръка – в кутия или плик/ по ваш избор/
Залепете номера от плика върху пакета, той ще ни помогне, Вашия подарък да отиде при конкретното дете.
Поставете подаръка под елхата, от която сте взели плика.
Може да дарите повече от един подарък, за едно или повече деца!
Коледната играчка прикрепена към плика е за Вас, поставете я на Вашата Коледна елха, за да напомня за жеста, който направихте към едно дете и неговото семейство!
 
„Акция Дядо Коледа” се реализира с подкрепата на Община Казанлък и магазин "Вимакс".
 
Екипът на сдружение „Бъдеще за децата“ подготвя още две инициативи в навечерието на Коледните празници – дарителска кампания в партньорство с община Казанлък и участие в Коледния базар на нашия град, където ще се бъдат представени Работилниците по проект „Социално включване чрез заетост“ финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.