АБВ със заявка за 15 депутати
АБВ със заявка за 15 депутати / Dariknews.bg

Поне един депутат от Старозагорско ще има АБВ на предсрочните парламентарни избори, убеден е новият председател на партията Константин Проданов. Той беше в Стара Загора, за да се срещне с членове и симпатизанти на партията.

В национален мащаб целта на ръководството на партията е да има представителство в новия Парламент от минимум 15 депутати. Последната година не е добро време за социолозите като цяло, коментира Проданов проучванията, които отреждат едва 1,4% подкрепа за АБВ. „Това не ме притеснява особено, защото за мен най-важната социология е резултатът от президентските избори, който дори само на АБВ е достатъчен за влизане в Парламента. Ако чисто математически прибавим и резултата на Движение 21, това са близо 200 000 гласа".

До дни се очаква да бъдат финализирани разговорите с Движение 21 и ще стане ясен формата, по който АБВ ще се яви на предсрочните парламентарни избори, обяви Проданов.

„Коалиционният формат ще бъде достатъчно широк, но с ясен акцент върху лявоцентристкото и патриотичното. Аз няма да се крия зад етикета „ляво" или да претендирам за монопол в това пространство, но политиките, които ще предложим ще са леви по съдържание и доста по-различни от тези, които лансират БСП. Например, по отношение на данъчната система ние ще направим всичко възможно за възстановяване на необлагаемия минимум и за една по-умерена скала нагоре, за да се възстанови социалната справедливост. Друга разликата между нас и БСП е и по отношение на ролята на държавата като инвеститор. Ние смятаме, че предлаганият инвестиционен фонд трябва да бъде значително увеличен, а инвестициите да се влагат в сектори с висока добавена стойност-ядрена енергетика, информационни технологии, фармация".

Грабежът на века беше КТБ, е мнението на Константин Проданов, който изрази надежда президентът Румен Радев да разсекрети стенограмите от заседанията на политическите сили при предшественика му по този въпрос. Хубаво е хората да знаят какво наследство получават, коментира той дадените заявки за ревизия на кабинета Борисов-2.