Трима афганистански тийнейджъри, кандидати за убежище в Австрия, бяха осъдени на лишаване от свобода заради групово изнасилване на жена на железопътна гара
Трима афганистански тийнейджъри, кандидати за убежище в Австрия, бяха осъдени на лишаване от свобода заради групово изнасилване на жена на железопътна гара / Thinkstock/Getty Images
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден 19-годишен младеж заради секс с малолетна. Съдът му наложил присъда две години „лишаване от свобода” при първоначален строг режим. Делото е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй като подсъдимият признал вината си.
 
Осъдиха двама служители на полицията

Осъденият и момичето, което не било навършило 14 години, били в приятелски отношения. В средата на декември миналата година малолетната и баща й гостували в дома на младежа. Той се усамотил с девойката в заключена стая  и осъществил полов акт с нея. На следващия ден пострадалата съобщила на близките си, които сигнализирали в полицията.
 
19-годишният младеж е неколкократно осъждан за кражби, като е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“. Той бил освободен от затвора в средата на февруари миналата година.