Осъдиха непълнолетен за секс с малолетна
Осъдиха непълнолетен за секс с малолетна / Дарик Сливен, архив

Осъдиха на пробация 17-годишен за това, че правил секс с 12-годишно момиче. Присъдата е наложена от Районен съд - Сливен, като се изтъква, че  макар и непълнолетен, младежът е можел да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.

Двамата с момичето се познавали от малки. През лятото на 2012 г. младежът предложил на момичето да станат приятели. На 8 март 2013 г., когато я изпращал младежът получил покана да влезе в дома на момичето. Тогава осъществили полов контакт по взаимно съгласие. Момичето забременяло и двамата заживели заедно. Детето се родило и към момента двамата се грижат за него. Заявяват, че щом момичето навърши 16 години  ще сключат брак.

 

Присъдата е пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес и подпис при пробационен служител два пъти седмично в продължение на осем месеца. Момчето трябва и да се включи в курсове за професионална квалификация за срок от осем месеца. Подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжен съд - Сливен.