полицейска кола
полицейска кола / iStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо 17-годишен младеж за грабеж от възрастна жена. 

На 2 януари в града на розите младежът задигнал дамска чанта, портмонета, ключодържател, ключове, мобилен телефон, документ за самоличност и паричната сума в размер на 416 лв. или всичко на обща стойност 592 лева.

Пострадалата е фармацевт и била нападната от момчето след приключване на работния й ден. Младежът проследил казанлъчанката и близо до дома й я бутнал и тя паднала. Докато пострадалата била на земята, обвиняемият започнал да дърпа дамската ѝ чанта. Успял да я отскубне и хукнал да бяга.  Установено е, че парите изхарчил за лични нужди и не са възстановени.

Преди деянието момчето било настанен във Възпитателно училище интернат, като възпитателна мярка по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.Тази мярка не е имала необходимия превъзпитателен ефект.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени и изготвени са техническа и оценителна експертиза.

Разследването приключи и предстои внасяне на обвинителен акт в съда срещу 17-годишния младеж.