13 безработни с компютърни сетификати след завършен курс
13 безработни с компютърни сетификати след завършен курс / ЕЙ И ЕС Гълъбово

13 безработни от района на Гълъбово получиха лицензирани сертификати за завършен курс по начална компютърна грамотност в Информационния център на ЕЙ И ЕС Гълъбово.

Проектът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на компанията и беше осъществен в партньорство с Бюрото по труда в града. Придобитите умения по време на обучението ще повишат шансовете на завършилите за намиране на работа.

Курсът започна през ноември миналата година и включваше запознаване с устройството на компютъра, основните положения и принципи при работа с компютър и придобиване на умения за работа с операционната система Microsoft Windows. Програмата обхващаше също и работа с основните офис приложения - MS Word за текстообработка и MS Excel за електронни таблици, както и основи на работата в интернет. За всеки курсист по време на обучението беше осигурен компютър.

Инициативата на ЕЙ И ЕС Гълъбово цели да подпомогне заетостта в региона, като предостави базови компютърни познания на хора, останали извън трудовия пазар. Подборът на участниците става от базата данни на местното Бюро по труда, с чието съдействие се провежда обучението. Сертификатите, които се издават на завършилите, са лицензирани и се признават от Бюрото. Това подобрява възможностите на преминалите курса да отговорят на изискванията на компаниите, търсещи нови работници.

Информационният център на компанията е създаден през 2008 г. като място, предоставящо актуална информация за свободните работни места в ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово" и Съоръжението за депониране на отпадъци.