Инвеститор от Търговище предложи работа на безработни от 4 исперихски села
Инвеститор от Търговище предложи работа на безработни от 4 исперихски села / netinfo
Почти три пъти са намалели свободните работни места, обявени от Бюрото по труда в Казанлък, в сравнение с летните месеци на тази година.В момента свободните работни позиции са 109, като само 9 от свободните работни места са за висшисти. Останалите масово са за хора с основно или средно образование, като  за три от позициите за висшисти се допуска изпълнение на длъжностите  и от  лица със средно образование.   

Възможностите за висшистите да си намерят работа в казанлъшки фирми се свеждат до: работа във фармацевтичното производство, където се търсят химик -фармацевтично производство и  технолог- химични процеси . С висше образование следва да са и кандидатите за обявеното свободно работно място за медицинска сестра, както и за експерта по проектиране  и програмиране, както и за микробиолог. За някои от позициите е задължително и изискването за компютърна грамотност и английски език.

Въпреки че  в пъти е по-ограничено и намаляло, продължава търсенето на работници за машиностроенето и производството на различни изделия в казанлъшките фирми. Най-много- 10 са обявените свободни работни места за оператори на машини за производство на експлозивни вещества,  както и 9 свободни работни места за работници за сглобяване на детайли. Търсят се също фрезисти, шлайфисти, монтьори, електрозаварчици.

На  трудовата борса през новата седмица има обявени и няколко вакантни места за работници в кухня, сервитьори, хлебари, кондуктори в градския транспорт, магазинери и шофьори на товарни автомобили за  международни превози. До 13 декември  се набират и документи на кандидатите за обявена свободна работна позиция в общинското търговско дружество, издаващо вестник „Искра“. Там се търси управител на дружеството.

Кандидатите – задължително висшисти, следва да депозират пред конкурсната комисия  концепция за развитието на търговското дружество и печатния орган на община Казанлък, какъвто е вестникът.