Жената до Бареков е кандидатурата на ББЦ за кмет на София
Жената до Бареков е кандидатурата на ББЦ за кмет на София / снимки: България без цензура
ББЦ издига кандидатурата на Мария Календерска за кмет на София
80163
ББЦ издига кандидатурата на Мария Календерска за кмет на София
  • ББЦ издига кандидатурата на Мария Календерска за кмет на София

„България без цензура" издига кандидатурата на Мария Календерска за кмет на София. Номинацията беше съобщена лично от интимния приятел на Календерска - лидерът на формацията Николай Бареков.

Програмата й е подкрепeна и от градската организация на ББЦ. Въпреки че харесвала работата на сегашния кмет Йорданка Фандъкова, сред приоритети на Календерска са привличане гласовете на младите, изграждане на нов студентски кампус в София и да бъде коректив на управлението на Столична община.

Бареков отправи молба към нея: „да измете" и нелегалните имигранти от центъра на столицата.

„Въпреки злостната кампания срещу мен, едва ли не опитът да бъда изкаран най-големия селянин в България, ще ви кажа следното - за разлика от представителите на ГЕРБ и Реформаторите, които продължават да говорят на диалект в българския парламент - ген. Атанасов от Разград, Методи Андреев от Брестовица, аз не съм говорил на диалект и съм живял 20 години в центъра на София и 20 години в центъра на Пловдив", каза Бареков. Той допълни, че му пука как изглеждат най-големите български градове.

Жената до Бареков е кандидатурата на ББЦ за кмет на София
netinfo
„Първо едни хора, и тук въобще не говоря за цвета на кожата - едните са тъмни, другите са малко по-тъмни, третите са жълти, четвъртите са бели, няма никакво значение, наричат се предимно нелегални имигранти - те влизат незнайно как в държавите и завземат центъра - сграда по сграда, като накрая обезценяват самите сгради и техните собственици ги продават без пари. В това се е превърнал и Брюксел, и Париж, в това вече се превърна и София. И знаете ли защо никой не отива да ги измете от там тези хора? Защото това генерира огромни пари", каза още Бареков.

По думите на Мария Календерска, Радан Кънев, който представлява Реформаторския блок в известна степен, е бил „много силен преди да застане до Бойко Борисов и да започне да управлява с него". „Сега се е превърнал в едно чихуахуа в неговата чанта. Патриотите, които обясняваха колко ще се застъпят за софиянци, сега са - нека да не прозвучи обидно, - но един дакел, който е на каишка. От време на време малко се дърпа, но продължава да върви там, накъдето го водят. И за да видите, че нямам двоен стандарт, ще се сравня и аз с едно куче и да ви кажа, че смятам да бъде граничарското куче на изхода на финансовия отдел в Столична община. И там, където вече са целия мандат на госпожа Фандъкова излезли 10 млрд., да не отричаме това, което е направено, но да видим къде са дупките и къде са корупционните схеми", каза Календерска.