Затварят бул. „Черни връх за автобуси до 16 април
Затварят бул. „Черни връх за автобуси до 16 април / cнимкa: DarikNews

От 3 март до 16 април се затваря за движение на градски транспорт бул. „Черни връх" от ул. „Сребърна" до Околовръстен път, съобщава Центърът за градска мобилност. Причината е изграждане на пътен възел Драгалевци на Околовръстния път, като автобусите в района ще се движат по алтернативни маршрути, обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

До 16 април автостанция Хладилника се закрива за автобусите 64, 93, 98 и 122, съобщават от Центъра за градска мобилност. Начална и крайна станция за 93, 98 и 122 ще бъде в жк „Гоце Делчев" (на началната и крайната станция на тролей 8 и автобуси  65, 73, 74 и 76). Автобус 64 ще се движи със скъсен маршрут - двупосочно от Центъра по Хигиена до спирка „Гробищен парк Драгалевци".

Променя се и движението на автобусите 93 и 98 - от станцията в жк „Гоце Делчев", по ул. „Тодор Каблешков", бул. „България", Околовръстен път и бул. „Черни връх" в посока кв. „Драгалевци" по маршрутите двупосочно.

Автобус 122 ще се движи от станцията в жк „Гоце Делчев" по ул. „Тодор Каблешков", бул. „България", Околовръстен път и по маршрута си до лифт Симеоново двупосочно.

Автобусите 93, 98 и 122 ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променените участъци на маршрутите и на временна спирка на бул. България на 50 м, преди ул. „Тодор Каблешков", в посока жк „Гоце Делчев".