Продължава да вилнее бурният вятър в столицата. Числото на сигналите, които приемат дежурните екипи вече е почти четирицифрено. Още сутринта бяха подадени над 510 сигнала за паднали дървета, клони, ламарини. Няма информация за пострадали хора, предаде БГНЕС.

В двора на 133 училище „Ал. Пушкин“ в София са леко наклонени и откъснати антени на Гражданска защита. До края на часовете децата няма да излизат навън.

БГНЕС

По протежението на бул. „Симеоновско шосе“ има много изпопадали клони, дървета, както и строителни материали.

БГНЕС

Паднали клони има и пред сградата на президентството.

БГНЕС

Паднало дърво нанесе щети на паркирани автомобили на ул "Люботрън" до 21-во средно училище „Христо Ботев“.

Георги Димитров

Георги Димитров

Две ключови обществени сгради в центъра на София пострадаха заради бурния вятър. Вятърът отнесе ламарина от покрива на Министерски съвет, през това време целият служебен кабинет се отчиташе за свършеното до момента. Ламарина изхвърча и от покрива на централаната сградата на Българската академия на науките.

Георги Димитров


Заради повреда в контактната мрежа на Централна гара – София влаковете в посока гара Подуене се движат със закъснение. Това съобщиха за БТА от Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

В 13:14 часа е подадено напрежение на гарата, но минути след това отново е прекъснало. Работи се по отстраняването на проблема. 
Не е ясно каква точно е причината за възникналата повреда, но най-вероятно е заради силния вятър, посочиха от НКЖИ.
 

За четвъртък е обявен оранжев код за силен и поривист южен вятър - фьон с пориви в южните квартали над 25 m/s в София. В петък вятърът ще утихне, но в столицата е обявен жълт код за валежи от дъжд.

Георги Димитров