/ iStock
Взели от него и сумата от 300 лв., златно синджирче, медальонче и часовник, а по-рано бил принуден да изтегли 140 лв. от банкомат

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама младежи на 17 и 15 години за грабеж и изнудване на 24-годишно момче в София. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 23.10.2022 г., в периода от около 00,05 ч. до 00,40 ч., в ж.к. „Люлин“ в гр. София, двамата младежи принудили 24-годишното момче, чрез сила и заплашване – като го стискали за врата и държали ръцете му и му казвали, че ще го пребият и ще го наръгат с нож, да извърши нещо против волята му –  да изтегли от банкомат сумата от 140 лв.

Задържаха трима криминално проявени, ограбили пенсионер във Видин

Двамата обвиняеми си разделили сумата и така причинили имотна вреда на пострадали. Отново чрез заплахи и сила го накарали да заложи мобилния си телефон и да им даде парите от залога.

Двамата обвиняеми взели от него и сумата от 300 лв., златно синджирче, медальонче и часовник.

Осъдиха 11 души, участвали в престъпна група за убийства и грабежи

И.А. е осъждан. Предвид възможността И.А. и И.В. да извършат друго престъпление, наблюдаващ прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.