Кметът на София Васил Терзиев обсъди идея да се създаде дигитален борд към Столична община. "Тя бе подкрепена и дискутирана на среща на заместник-кметовете Иван Василев, Иван Гойчев и Никола Барбутов с представители на асоциациите на технологичния бизнес в България", написа той във Facebook страницата си.

Терзиев обясни, че бордът "ще работи активно" и ще подпомага:

enlightenedОбщината в подобряването на условията за създаване и развитие на иновативен технологичен бизнес с висока добавена стойност в София.

Рекордни инвестиции: Вижте пълната версия на Бюджет 2024 на София

Участниците в срещата са обсъдили и как столицата може да бъде първи клиент на иновативните технологични решения, как да се доразвие и надгради идеята за “пясъчник за иновации”.

Кметът заяви, че представителите на бизнеса са дали съвет да се направи целенасочена информационна кампания за предоставяните услуги на Столична община, Столична агенция за привличане на инвестиции, Софийски гаранционен фонд, които биха били от полза и интерес на технологичните компании.

"Обсъдиха се и механизми за привличане и задържане на кадри, както и подобряване на условията в училищата", съобщи Васил Терзиев.