Повдигнаха обвинение на мъжа, опитал да обере за пореден път магазин с пистолет в столичния квартал "Дружба"
Тенденция при грабежите - извършителите все по-млади и без криминално минало, а жертвите са жени.

Това стана ясно от брифинг на началника на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" към СДВР Петър Петров и Георги Иванов, който е наблюдаващ прокурор от Софийска районна прокуратурата.

След преследване: Полицай рани 18-годишно момче, то почина в болница (СНИМКИ/ВИДЕО)

На въпрос дали има увеличение на грабежите в "Лозенец" стана ясно, че това не е така и тенденцията от миналата годината се е запазила, като при разкритите престъпления има леко увеличение.

"Тенденцията обаче е, че възрастта на извършителите пада и те са все по-млади и не са криминално проявени", каза още Петров и обясни, че повечето жертви на грабежите са жени, а престъпленията се извършват в тъмната част на денонощието.

Разкриха и подробности за заловения мъж, опитал да обере за трети път магазин с пистолет в столичния квартал "Дружба. На 20 септември, около 3:00 часа при полицейска операция той е задържан при опит да извърши въоръжен грабеж от магазин за алакохол и цигари.

Мъжът е на 32 години и не е известен на органите на реда. При действията на служители, той се е опитал да избяга. Районът е бил заграден и униформените са успели да го задържат. В него е установено оръжие и медицинска маска.

Заловиха мъж, опитал да обере за трети път магазин с газов пистолет в София (СНИМКА)

От 31 юли до 20 септември в този район има извършени три въоръжени грабежа в магазина и в тази връзка е проведена и специализираната операция. Това стана ясно от думите на Петров.

Прокурор Иванов обясни, че на мъжа вече е повдигнато обвинение и той е ареструван за 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест. "Работи се и по версията, че той е съпричастен и към други грабежи, но тази информация предстои да бъде проверена", допълни Петров.