/ iStock/Getty Images
Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Т. А., на 16 г., за това, че като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, отнел чужди движими вещи на обща стойност 174 лева от владението на Н. К., като употребил за това сила.

Пострадалият Н. К. бил възрастен бездомен мъж, който спял по входовете на кооперации в централната част на гр. София. В ранните часове на 02.06.2020 г. Н. К. вървял по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и търсил къде да пренощува. Вървейки по булеварда той се разминал с обвиняемия Т. А. Малко след това, Н. К. влязъл в тунел водещ към вход на кооперация на бул. „Княгиня Мария Луиза“. Влизайки във входа на кооперацията Н. К. усетил как някой го блъска силно в гръб и вследствие на това паднал на земята. Пострадалият се обърнал и видял обвиняемия Т. А., който се надвесил над него, бръкнал в джоб на якето му и взел от там портфейл на стойност 4 лева, съдържащ сумата от 170 лева. След това обвиняемият побягнал в неизвестна посока, а Н. К. тръгнал да търси помощ.

В близост до мястото на инцидента Н. К. срещнал служители на МВР и им разказал им за извършеното от обвиняемия, като го описал подробно.

В хода на разследването обвиняемият бил установен и задържан. Било установено също, че Т. А. е осъждан. Спрямо него била взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“.

Предстои делото срещу Т. А. да бъде насрочено за разглеждане в съда.