Водоноска с питейна вода и туби за наливане изпрати дружеството в помощ на хората
Водоноска с питейна вода и туби за наливане изпрати „Софийска вода“ в помощ на хората от Своге вчера след обявяването на бедствено положение поради внезапно настъпване на безводие в района, съобщиха от дружеството.

Внезапно пресъхване на река Искрецка остави без вода повече от 15 000 жители в района на Своге, селата Свидня, Искрец и част от Царево. Вече второ денонощие хората са без вода.

Остава в сила бедственото положение в Своге заради безводието

В спасителната акция се включиха освен Столична община чрез "Софийска вода" още и  общините Ихтиман, Гоце Делчев, Дупница и Девин. Екипът „Аварии и поддръжка“ на "Софийска вода" ще продължи да оказва помощ на бедстващите жители, до трайно резрешаване на проблема. 

Във връзка с обявеното бедствено положение и липсата на питейна вода по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община също оказват помощ на жителите на Своге, съобщиха от Столична община.

Още във вчерашния ден аварийните екипи осигуриха водоноски и контейнери с вода за Своге. Те бяха предоставени за нуждите две детски градини и болница. Днес също авариен екип ще достави бутилирана вода, която ще раздаде на населението.