Мъж оцеля по чудо, след като е бил засечен на АМ "Хемус". Инцидентът е станал в края на миналата седмица. След като е бил засечен от друг автомобил, мъжът е полетял в канавката. Колата му се е преобърнала няколко пъти, а шофьорите, причинили инцидента, въобще не спрели. Пред NOVA пострадалият, синът му и свидетел на катастрофата разказаха какво точно се е случило.

Шофьор без книжка катастрофира тежко в Плевенско, загина 14-годишно момче

„10 км преди София предприех изпреварване. След като се уверих, че не идва автомобил подадох мигач и започнах да изпреварвам. Поглеждайки отново видях жълт автомобил, който ме приближаваше. Започна да ми присветва с фарове. Веднага се изнесох в другото платно. В колата имаше две момичета. Шофьорката ми показа неприличен жест с ръка. Въпросният автомобил наближи следващия и започна отново да присветва. Тогава шофьорът внезапно изви волана надясно. За да не се ударим, отидох в канавката. Едно момче ми помогна да изляза от колата", разказа пострадалият Сашко Деянов.

Катастрофа затвори движението на АМ „Струма“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
„Колата се превъртя 4-5 пъти. Двамата виновни изобщо не спряха”, разказа Дачо Лазаров, свидетел на инцидента. „Баща ми е с фрактура на лъчевата кост на дясната ръка. Предстои операция. Има множество контузии по цялото тяло. В петък около 14.00 ч. той ми се обади, че е катастрофирал. Момичетата са карали поне с 40 км/ч над разрешената скорост. От камери ясно се вижда какво е станало. Колата е с плевенска регистрация. Имало е още двама свидетели. Апелирам да ни помогнат, като разкажат какво са видели", обясни Ясен Даянов, син на пострадалия.
NOVA