/ БТА
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 44-годишен сирийски гражданин за изнасилване на жена. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 23 ноември 2020 г. около 20,00 ч. пострадалата С.В. била пред жилищен блок в ж.к. „Свобода“, София. Тогава тя срещнала обвиняемия, с когото се познавали. Жертвата. го помолила да ѝ върне пари, които той ѝ дължал. Обвиняемият предложил да отидат да дома му, за да ѝ ги предаде. Влизайки в жилището, мъжът нападнал пострадалата като започнал да я удря с ръце по лицето и тялото. Жената се борела с него през цялото време. Въпреки това той се съвкупил с нея против волята ѝ, като продължавал да я удря и се опитвал да я лиши от възможност да се самоотбранява. Вследствие на ударите пострадалата получила частични отчупвания на два зъба, кръвонасядания и други наранявания.

Българин с доживотна присъда във Франция за убийство и изнасилване на възрастни


В хода на разследването било установено, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив, след като обвиняемият е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено и след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер. Задържан е за постоянно в ареста, уточняват от прокуратурата.

Предстои делото да продължи в Софийски районен съд.