/ Анита Иванова
Впечатляващ момент по време на закриването на Седмицата на модата в София беше този, когато модният подиум се превърна в театрална сцена
С отшумяването на пандемията ритъмът на живот се връща към нормален режим, а наред с това и събитията, които преди време бяха част от него. Едно от тях, на което си заслужава да обърнем внимание, е Седмицата на модата в София.

След 2-годишна пауза, заради затегнатите мерки, Sofia Fashion Week отново се завърна като едно от най-големите модни събития в страната.

БТА

В две поредни вечери родни дизайнери представиха новите си колекции.

Втората вечер (на 31 март), която беше и закриваща за този сезон, се оказа тази с най-интересни и вълнуващи моменти на „котешката пътека“.

Вечерта беше открита с новата колекция булчински рокли на дизайнера Стоян Радичев. Тоалетите несъмнено впечатлиха със своята пищност, а финалната булка смая погледите на всички, като се появи в бяло-синя рокля и синя мрежа пред лицето си.

Анита Иванова

Представянето на роклята бе съпроводено с въздействаща мелодия, а моделът умело презентира тоалета, който спокойно може да попадне в графа „Рокли за Оскар-и“.

Анита Иванова

Освен булките на Радичев, гостите в залата видяха още много официални рокли, мъжки костюми, Haute Couture мода и бляскави аксесоари.

БТА

Водещият Ники Кънчев също влезе, макар и за малко в ролята на модел, като представи един от мъжките костюми от бранда, с който най-често се облича за официални поводи.

Кулминацията настъпи във финалната част на вечерта, при представянето на последните две дефилета.

Едното от тях бе в стил „ала Victoria’s Secret”, когато моделите дефилираха по „котешката пътека“ с огромни пера в розово, зелено, червено, черно и бяло. На сцената дори се появи и модел с огромна декорация на паунови пера, носейки ги на плещите си.

Анита Иванова

Тази визия, както и на всички останали „ангелски момичета“, впечатлиха гостите, които чакаха за снимка с красивите манекенки и техните атрактивни аксесоари по тях. Визии, с които човек несъмнено си заслужава да се щракне...

БТА

Финалната точка на модния спектакъл на тазгодишното пролетно-лятно издание на Sofia Fashion Week 2022 постави дизайнерката Мира Бъчварова, която презентира на подиума костюми от постановката „Алиса в страната на чудесата“, която се играе в театър „Възраждане“. За секунди модният подиум заприлича на истинска театрална сцена с много цвят, интересни костюми и весело настроение. Допълнение към всичко това бяха и диалозите, които бяха изписвани на LED стена в близост до подиума. Самата дизайнерка също бе не по-малко атрактивна от шеметното шоу, което представи. Тя се появи, облечена в цикламен тоалет, ботуши и слънчеви очила в същия цвят.

Модните дефилета отдавна показват, че не са това, което бяха. Те се превърнаха не само в представяне на дрехи, а в спектакли, съпроводени с шоу и музикални елементи, като някои от тях по нищо не отстъпват на чуждите модни Fashion седмици.

БТА