Пожар остави семейства в Божурище без дом
99021
Пожар остави семейства в Божурище без дом
  • Пожар остави семейства в Божурище без дом
Жилищен блок горя в Божурище. Сградата се намира в центъра на града. По първоначална информация огънят е тръгнал от апартамент в горната част на двуетажния блок, в следствие на което покривът се е срутил. Кметът на града Георги Димов разказа пред Дарик, че в сградата живее психично болен мъж, който заплашваш да се самозапали.
 
От Спешна помощ обаче заявиха категорично, че при пожара няма пострадали, не е намерено и тяло в блока.
 
Голям пожар в жилищен блок в Божурище (ВИДЕО)

Живеещите в сградата хора били евакуирани веднага. Кметът на Божурище Георги Димов пристигнал на мястото 15 минути след подаването на сигнала. Той предложил на живеещите в блока да бъдат настанени в хотел, но повечето от тях отказали. Димов обясни, че в момента всички хора са настанени при роднини или в общински жилища. Най-възрастните две жени и един мъж са откарани при техни близки в съседното село Пролеша.
 

БГНЕС


Повечето от апартаментите в сградата не са застраховани. Димов заяви, че в момента се обмисля как хората от блока да бъдат подпомогнати.
 

БГНЕС


По наредба на общината хората, живеещи в блока, могат да получат помощ в размер от 1500 лева на семейство. Димов обясни, че се очаква те да бъдат изплатени през следващата седмица. Освен това кметът обясни, че щетите са много големи. Изгорял е целият втори етаж, както и покрива на сградата. Първият етаж пък е прогизнал във вода.
 

БГНЕС


МВР все още не съобщава каква е причината за вчерашния пожар, оставил хората без дом. Кметът на селото обаче потвърди пред Дарик, че в сградата живее психично болен мъж, който често е заплашвал, че ще се самозапали.
 

БГНЕС