СДВР увеличила патрулите в центъра на София по искане на Фандъкова
СДВР увеличила патрулите в центъра на София по искане на Фандъкова / снимка: БГНЕС, архив
СДВР увеличила патрулите в центъра на София по искане на Фандъкова
82761
СДВР увеличила патрулите в центъра на София по искане на Фандъкова
  • СДВР увеличила патрулите в центъра на София по искане на Фандъкова

След атентатите в Париж столичният кмет Йорданка Фандъкова е разпоредила да бъде увеличено полицейското присъствие в центъра на София. Това заяви самата тя по време на извънредна сесия на Столичния общински съвет.

Поставен е допълнителен патрул на жандармерията на бул. „Мария Луиза", където често се събират мигрантски групи. Допълнително полицейско присъствие е пратено и в района на Женския пазар, посочи още Фандъкова.

Бъчварова: Няма данни за терористична заплаха за България

Кметът настоява СДВР да увеличи екипите си по време на събития, на които има струпване на хора като концерти, спортни прояви и други.

Предстоят проверки на охранителните фирми, които се грижат за сигурността в детските градини и училищата, както и в други публични институции на територията на Столична община.

Засилени проверки на Дунав мост

От градската организация на БСП настояват да бъде излъчен и заместник-кмет по сигурността. Председателят на групата Калоян Паргов посочи, че е необходимо това да бъде експертна, а не политическа фигура. Социалистите настояват още по време на заседания на СОС кметът да представя актуална информация за сигурността на София. По повод предложението на БСП Фандъкова коментира, че по време на първия си частичен мандат е имала заместник по сигурността, но след това самата тя е поела функциите на тази фигура.

Тя не даде конкретен отговор дали ще има зам.-кмет по сигурността. Това ще стане ясно в следващите дни, когато ще бъде представен новият екип на градоначалника.

Всичко за атентатите във френската столица четете ТУК