Засилени проверки на Дунав мост
Засилени проверки на Дунав мост / снимка: Dariknews.bg

Засилени са мерките за сигурност свързани с гражданите с френски документи и такива, които идват и пътуват към Франция. Няма въведени други допълнителни мерки за сигурност и засилени проверки на Граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост при Русе.

„По принцип никога не сме отслабвали контрола. Обстановката е нормална. Няма засилен трафик на определени категории лица", заяви за Дарик директорът на РД "Гранична полиция" - Русе Димитър Чорбаджиев.

Има натрупване на камиони, но то се дължи на ремонта на моста, който се извършва от румънска страна, както и на монтирането на допълнителни кантари на митницата в момента. От Главна дирекция на Гранична полиция предупредиха за натоварване на пътникопотока поради въвеждането на временен 100-процентов контрол на външните за ЕС граници на България.

Проф. Радулов: Мигрантският поток и тероризмът са свързани

По същата причина по-бавно ще се обработват документите за самоличност на преминаващите през ГКПП с Турция, Македония, Сърбия, както и през ГКПП-Аерогара София.

Засиленият граничен контрол е част от въведените от българското правителство мерки след терористичните атентати във френската столица Париж.Препоръчва се на българските граждани по възможност да преосмислят своите планове за пътуване, съобразно променената ситуация.

Други новини от Русе