От 1300 деца в 81-во училище в столичния квартал „Младост” днес в клас са влезли само 15, тъй като единствено тяхната класна ръководителка е проявила желание да продължат обучението си присъствено, съобщи NOVA.

„Тази отговорна и смела госпожа е моята сестричка Венера и аз съм горд от нейното решение”, това написа в социалната мрежа бившият министър и настоящ кмет на район "Средец" Трайчо Трайков. 

COVID картата на България: Все повече зони в червено и тъмночервено

Венера Илиева и е учител в 81-во училище "Виктор Юго" в София.

„На проведено заседание имахме възможност да кажем дали искаме да учим присъствено. Аз и други мои колеги заявихме това, но по стечение на обстоятелствата и заради различни фактори, само нашият клас се оказа подходящ да се върне в училище. Причината е, че аз и учителите, които преподават в моя клас, сме здрави. Родителите също изявиха желание децата да се обучават присъствено”, обясни Илиева.

През последните две седмици столичното училище регистрира висок ръст на заболелите учители и ученици, което наложило и онлайн обучението.

Омикрон в България: Повече от половината заразени са с новия вариант

„Желанието ни беше децата да се обучават присъствено, защото сме и в края на срока. Успяхме да го направим за известно време. Колегите поемаха 10-12-часови смени. Но високата бройка заболели промени плановете”, добави зам.-директорът Мартин Симеонов.

Педагозите са на мнение, че междусрочната ваканция значително ще облекчи ситуацията.