МРРБ направи проверка на качеството на строително-ремонтните работи по ул. „Граф Игнатиев“.

Проби на настилката под жълтите павета ще вземе Научноизследователският строителен институт. Поръчката е на регионалното министерство, съобщи БНР.

проби Граф Игнатиев
БГНЕС

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков каза, че това ще е в полза на Столичната община и приключването на ремонта до тази есен.  

Само преди седмица кметът на София Йорданка Фандъкова и служебният регионален министър Шишков направиха инспекция на паветата.

"Павета бяха наредени безобразно и трябва да бъдат пренаредени", каза Фандъкова.

проби Граф Игнатиев
БГНЕС

Снощи проби за качеството на ремонта на столичната улича „Граф Игнатиев“ направи регионалното министерство. Ако всичко е наред , то ще плати 12 милиона лева на Столичната община за ремонта, защото той се изпълнява по оперативна програма "Региони в растеж". 

За има--няма 40 минути приключи сондирането на дванайсетте дупки и на двете места в отсечки на „Граф Игнатиев“. А служебният регионален министър Иван Шишков каза, че проверката е условието държавата да даде 12-те милиона лева по оперативна програма "Региони в растеж" за ремонта.

проби Граф Игнатиев
БГНЕС

"Проверяваме документацията, този ремонт беше един от скандалните и емблематични ремонти. Нас, разбира се, ни притеснява сега, когато трябва да докажем дали всичко е наред с този ремонт и дали наистина могат да получат европейските пари. Ако има някакъв проблем, да дадем възможност на Столична община да го оправи. На няколко места и на днешна дата има участъци, които очевидно не са в добро състояние."

До 25 дни лабораторията ще покаже дали ремонта и ремонта на ремонта са били направени по процедурата. Заместник–кметът на София Ангел Джоргов каза, че не се притеснява от теста на настилката.

проби Граф Игнатиев
БГНЕС

"Ремонтът приключи отдавна, доста проверки са направени – над 60 изпитвания на материали са правени тук на място."

Но още след втората сонда на едното местата, цилиндричните проби се разпадаха с изваждането. Неофициално от лабораторията казаха, че това се дължало на повечето пясък в бетона. С отварянето на паветата пък други забелязаха, че имало по-малко от задължителния пясък за подложка.

проби Граф Игнатиев
БГНЕС

Ако резултатите не са добри, Иван Шишков каза, че: 

"Има достатъчно време да бъдат отстранени".

Хора, които бяха излезли по столичните заведения в петък вечерта, се чудеха защо се копае по това време по "Граф Игнатиев".