/ iStock
Строителство в централната градска част в София променя организацията на движение и маршрута на тролей № 9 от 26 до 28 август включително, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Забранява се влизането на пътни превозни средства първо по източното, а след това по западното пътно платно на ул. „Г. С. Раковски" между ул. „Аксаков" и ул. „Оборище", като движението ще се извършва двупосочно първо по западното, а след това по източното пътно платно на ул. „Г. С. Раковски" в посочения участък.

Връща ли се нощният градски транспорт в София, ето какво реши СОС

Маршрутът на тролей № 9 се променя както следва:  в посока площад „Сточна гара" от ж.к. „Борово" по действащия маршрут до кръстовище бул. „Васил Левски" - ул. „Г. С. Раковски" и направо по бул. „Васил Левски" до площад „Сточна гара" – двупосочно.

До 10 септември /включително/ се променя движението и се забранява влизането на пътни превозни средства през източната част на кръстовище бул. „Цар Борис III" - ул. „Тодор Каблешков" - бул. „Овча купел" само в обхвата на релсовия път по бул. „Цар Борис III" заради  реконструкцията на трамваен релсов път.
 
Йоана Димитрова/БТА