Промени в движението в центъра на София заради 3 март
Промени в движението в центъра на София заради 3 март / cнимкa: Sofia Photo Agency
Промени в движението в центъра на София заради 3 март
26602
Промени в движението в центъра на София заради 3 март
  • Промени в движението в центъра на София заради 3 март

132-та годишнина от Освобождението на България от османско иго ще бъде отбелязана тържествено пред Паметника на българския опълченец от 11.30 ч. Заради честванията се въвеждат промени в организацията на движение в центъра на София, съобщават от Столична община. Промени ще има и заради митинг, организиран от партия „Атака", който ще се проведе от 12.00 до 17.00 ч. на северната част на пл. „Св. Ал. Невски". Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури постове за контрол и регулиране на движението за времето и местата на промените.

От 8.00 до 20.00 ч. се забранява престоят и паркирането на паркингите на пл. „Народно събрание", на ул. „Оборище" между ул. „Раковски" и бул. „В. Левски", на паркинга на северния тротоар на бул. „Цар Освободител" между ул. „Кракра" и бул. „В. Левски" и на паркинга пред историческият музей.

От 8.00 до 12.00 ч. се забранява влизането двупосочно, престоят и паркирането по ул. „Оборище" между бул. „Васил Левски" и ул. „Г. С. Раковски", по ул. „Московска" между бул. „Васил Левски" и ул. „Г. С. Раковски", по ул. „11-ти август" между бул. „Княз Ал. Дондуков" и пл. „Св. Ал. Невски", по ул. „15-ти ноември" между бул. „Цар Освободител" и пл. „Св. Ал. Невски".

От 11.30 до 12.30 ч. за автомобили се затваря и ул. „Леге" между ул.„Съборна" и пл. „Атанас Буров".

От 13.00 до 20.00 ч. пък се затварят за автомобили бул. „Цар Освободител" между бул. „Васил Левски" и ул. „Г. С. Раковски", ул. „15-ти ноември" между бул. „Цар Освободител" и пл. „Св. Ал. Невски", по ул. „Аксаков" между бул. „В. Левски" и ул. „Цар Иван Шишман", по ул. „Цар Иван Шишман" между ул. „Аксаков" и пл. „Народно събрание", по ул. „6-ти септември" между ул. „Аксаков" и бул. „Цар Освободител". Ул. „Оборище" между ул. „Г. С. Раковски" и ул. „11-ти август" пък се затваря за втори и трети март. Закрива се и базарът за художествени произведения.

Заради митингът на Атака от 7.00 до 18.00 ч. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. „Княз Александър 1" и на ул. „Гурко" между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. „Васил Левски" от двете страни.

От 12.00 до 17.00 ч. не се позволява автомобилното преминаване двупосочно по ул. „Оборище" между ул. Раковски и бул. „В. Левски", по ул. „11-ти август" между ул. „Московска" и пл. „Св. Ал. Невски" и по ул. „15-ти ноември" между бул. „Цар Освободител" и пл. „Св. Ал. Невски".