Държавното обвинение ще поиска постоянен арест на обвиняемия
Прокуратурата и полицията дадоха подробности на брифинг по разследването на тежкото криминално престъпление - двойното убийство, извършено в землището на с. Лозен.

Софийската градска прокуратура ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследва се двойно убийство, за което се предвижда доживотен затвор, както доживотен затвор без замяна, или затвор от 15 до 20 години.

На 4 август е извършен оглед на местопроизшествие от ОДМВР-Бургас. Иззети са доказателства - пистолет с патрон, иззети са дрехи на обвинеямия, кутия с патрони, и банкова карта на името на убития мъж.

От двете ръце на обвиняемия Бояджиев са иззети обтривки за установяване на капсулен състав, открити са биологични следи под ноктите на обвиняемия. Взети са сравнителни материали от обвиняемия. Експертно заключение твърди, че има такива капсулни частици, което означава, че в близко време е стрелял с огнестрелно оръжие. Открити са и гилзи край мястото на убитото момче, което съвпада типа оръжие, който е намерен в обвиняемия.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за смъртта на жертвите. Намерен е мобилен телефон на убитото момиче, който е намерен в София.

Иззети са и дрехи. При обувките е установено, че има кръв, назначена е експертиза дали е на човек и дали е на някой от убитите.

"Момичето е било убито в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство - мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, "по особено жесток начин", заяви заместник главният секретар на МВР Живко Коцев.

Задържаният 34-годишен мъж - Чавдар Бояджиев, е живеел в Лозен и е познавал двете жертви. Той е бил арестуван на пътя между Айтос и Бургас.

Двойно убийство: Откриха две тела край София, има задържан

В събота бяха открити две тела край София.

И двете жертви са от Лозен. 
Момичето е бивша приятелка на заподозрения за убийството, а момчето - негов приятел.

Чавдар е добре познат на органите на реда. Преди година е задържан за смъртта на тогавашната си приятелка.

Според хора от Лозен момичето починало по време на секс от свръхдоза наркотици. В материалите по делото е отбелязано, че мъжът сам извикал полицията, като казал, че по време на секс неволно е умъртвил жената, която била с поставена кучешка каишка.